-Voeding

Voeding is iets machtigs. Het is onze brandstof en zorgt voor vitaliteit. Bepaalde voeding kan als ‘medicijn’ worden ingezet. Onjuiste voeding kan voor klachten zorgen, bijvoorbeeld in veel producten zit suiker tegenwoordig, van veel suiker word je moe en dit is nog maar één klacht.

Een tekort aan vitaminen en mineralen kan voor veel uiteenlopende klachten zorgen. Het toedienen van vitaminen bij een klacht of ziekte kan voldoende zijn. Het kan zijn dat er wel voldoende vitaminen ingenomen worden maar dat het lichaam het niet geheel opneemt.

We leven in een snelle maatschappij waardoor er veel stress ontstaat wat betekent dat er meer vitaminen en mineralen nodig zijn om je lichaam optimaal te voeden.

Omdat ieder mens uniek is, kijk ik samen met jou wat het beste bij je past. Met onder andere jouw bloedgroep en/of Ayurvedische constitutie (lichaamsgestel) en met de juiste voedingsstoffen geef ik een persoonlijk advies.

Haal het beste in je naar boven met een op jou afgestemd voedingspatroon.

Voor uitgebreide informatie:

De Ayurveda is het 5000 jaar oude gezondheidssysteem uit India dat in tegenstelling tot de reguliere geneeskunde die iets ouder is dan 150 jaar is. De Ayurveda is een holistische benadering. Door de energieën in lichaam en geest in balans te brengen en te houden raak je minder snel uit balans of ziek. Ze maakt gebruik van drie constitutie typen waarvan er meestal één dominant is en de andere ook invloed kunnen hebben. Iedereen is uniek.

Voeding is niet alleen maar het nuttigen van voedsel. Voeding is alles wat we waarnemen. Dat betekend alles wat we ruiken, zien, horen, proeven en aanraken. Daarbij hoort de ook verbinding met de natuur, andere mensen en schoonheid. Voeding wordt ook gevormd door wat we voelen en denken, zowel positief als negatief.

voeding1bLR