Voeding

Voeding is iets machtigs. Het is onze brandstof en zorgt voor vitaliteit. Bepaalde voeding kan als ‘medicijn’ worden ingezet echter kan onjuiste voeding ook voor veel klachten zorgen. Een teveel van een bepaalde stof, bijvoorbeeld van veel suiker word je moe, tegenwoordig zit in veel producten suiker en dat is dan nog maar één klacht.

Een tekort aan vitaminen en mineralen kan voor veel uiteenlopende klachten zorgen. Het toedienen van vitaminen bij een klacht of ziekte kan voldoende zijn voor verbetering. Het kan ook zijn dat er wel voldoende vitaminen ingenomen worden maar dat het lichaam dit niet geheel opneemt.

We leven in een snelle maatschappij waardoor er veel stress ontstaat. Dat betekent dat er meer vitaminen en mineralen nodig zijn om je lichaam optimaal te voeden.

Omdat ieder mens uniek is, kijk ik samen met jou wat het beste bij je past. Met onder andere jouw bloedgroep en/of Ayurvedische constitutie (lichaamsgestel) en met de juiste voedingsstoffen geef ik een persoonlijk advies.

Haal het beste in jezelf naar boven, met een persoonlijk afgestemd voedingspatroon.

Voor uitgebreide informatie:

De Ayurveda is al 5000 jaar oud en is het gezondheidssysteem uit het oude India. Dat in tegenstelling tot de reguliere geneeskunde die iets ouder dan 150 jaar is. De Ayurveda is een holistische benadering. Door de energieën in lichaam en geest in balans te brengen en te houden raak je minder snel uit balans of ziek. Ze maakt gebruik van drie constitutie typen waarvan er meestal één dominant is en de andere ook invloed kunnen hebben. Iedereen is uniek.

Voeding is niet alleen maar het nuttigen van voedsel. Voeding is alles wat we waarnemen. Dat betekend alles wat we ruiken, zien, horen, proeven en aanraken. Daarbij is er ook verbinding met de natuur, andere mensen en schoonheid. Voeding wordt ook gevormd door wat we voelen en denken, zowel positief als negatief.

voeding1bLR

Voedingsadvies in regio Utrecht, Maarssen, Ockhuizen, Westbroek, Kortrijk, Oud-Zuilen, Zuilen, Overvecht-Noord, Woerden en meer.