-Shin-Do

Word een betere versie van jezelf!

Shin-Do ® is voor iedereen die inzicht, focus, balans en innerlijke kracht wil. Je leert je levensenergie (KI) op te wekken. De uitspraak dat ware kracht, op welk gebied dan ook, van binnen uit komt is niet nieuw, met Shin-Do leer je deze te voelen, te herkennen en op te wekken. Het brengt de verbinding tussen lichaam en geest aan het licht. Door (fysieke) oefeningen kun je de levensenergie (KI) opwekken en door het oefenen met anderen van de vier natuurwetten leer je hoe energievelden werken bij jezelf maar ook bij anderen. Zo kun je jouw levensenergie (KI) goed krijgen en houden. Het is een manier, een weg, een methode voor elke dag de rest van je leven! Het helpt mee aan een gelukkiger leven.

Voor uitgebreide informatie:

Deze levensenergie (KI), die iedereen heeft, zit ongeveer 5 centimeter onder de navel van binnen. KI (chi of qi in het chinees) is in aziaatische culturen altijd al een heel belangrijk onderdeel geweest, hier in het westen begint het gelukkig ook bekender te worden.

De wereld gaat steeds sneller. We worden meegezogen in de stress en spanning van elke dag. We zijn op zoek naar innerlijke rust en kracht om de stress aan te kunnen en niet ziek te worden. Innerlijke kracht is krachtig zijn, zowel mentaal als fysiek. Krachtig en succesvol zijn, weten wat je wilt en dat geeft uiteindelijk rust.

Shin-Do is een speciale leer van de energievelden. We hebben allemaal een energieveld en deze reageren op elkaar. Je leert hoe dit werkt, bijvoorbeeld na een vergadering heb je een leeg gevoel, hoofdpijn, bent misselijk of hebt andere klachten. Dit komt omdat je energie hebt laten afnemen. Het leert jou je eigen energieveld te versterken en te vergroten zodat dit niet meer gebeurd. Voor hoog-sensitieve mensen is dit zeker een uitkomst!

De training bestaat uit verschillende en afwisselende onderdelen, we doen (fysieke) oefeningen daar wekken we levensenergie (KI) mee op waardoor je in je innerlijke kracht kunt komen. Je leert de vier natuurwetten waardoor de innerlijke kracht voor je werkt en de vier natuurwetten worden uitgebreid met elkaar geoefend waardoor je er steeds beter in wordt. Tijdens de training leer je anders kijken naar anderen en naar jezelf… Shin-Do leert je hoe je voortaan kunt zien wie er ‘echte innerlijke kracht’ heeft en ook wie niet. Na het volgen van de complete Shin-Do training kun je op bevel deze kracht opwekken en toepassen. Shin-Do levert innerlijke kracht, deze innerlijke kracht is niet zomaar iets “vreemds” en ontastbaars…
Deze kracht is meteen toepasbaar in situaties als je:

 • Werkt met mensen
 • Conflicten tegenkomt
 • Overwicht nodig hebt
 • Echt jezelf wilt zijn
 • Wilt weten wat je (innerlijke) wensen zijn
 • Je niet wilt laten intimideren
 • Meer wilt leren over mensen en hun reacties
 • Nu echt wilt weten waarom dingen soms wel lukken, en soms niet…
 • Nog prettiger met mensen wilt leren omgaan
 • Ook lichamelijk sterker wilt worden. Shin-Do laat je ook fysiek sterker zijn dan ooit!
 • Het geheim van lichaamstaal wilt leren kennen

De training bestaat uit 4 dagdelen en wordt afgesloten met een certificaat.