Shin-Do

Word een betere versie van jezelf!

Shin-Do ® is voor iedereen die inzicht, focus, balans en innerlijke kracht wil. Je leert je levensenergie (KI) op te wekken. De uitspraak dat ware kracht, op welk gebied dan ook, van binnen uit komt is niet nieuw. Met Shin-Do leer je deze te voelen, te herkennen en op te wekken. Het brengt de verbinding tussen lichaam en geest aan het licht. Door (fysieke) oefeningen kunnen we de levensenergie (KI) opwekken en door het oefenen met anderen cursisten, met de vier natuurwetten leer je hoe energievelden werken bij jezelf maar ook bij anderen. Zo kan je je levensenergie (KI) goed krijgen en houden. Het is een manier, een weg, een methode voor elke dag de rest van je leven! Het helpt mee aan een gelukkiger leven.

Voor uitgebreide informatie:

Deze levensenergie (KI), die iedereen heeft, het zit ongeveer 5 centimeter onder je navel van binnen. KI (chi of qi in het chinees) is in de Aziatische culturen altijd al een heel belangrijk onderdeel geweest, hier in het westen begint het gelukkig ook wat bekender te worden.

De wereld gaat steeds sneller. We worden mee gezogen in de stress en spanning van elke dag. We zijn op zoek naar innerlijke rust- en kracht om zo om te gaan met stress en niet ziek te worden. Innerlijke kracht is krachtig zijn zowel mentaal als fysiek en met gedachten en gevoelens. Krachtig zijn, succes vol, weten wat je wil en dat geeft uiteindelijk rust.

Shin-Do is de leer van de energievelden. We hebben allemaal een energieveld en deze reageren op elkaar. Je leert hoe dit werkt. Bijvoorbeeld je hebt een vergadering en daarna voel je, je leeg, hebt hoofdpijn, bent misselijk of hebt andere klachten. dit komt omdat je energie hebt laten afnemen. Shin-Do leert je, je energieveld te versterken en te vergroten zodat dit je niet meer kan gebeuren. Voor hoog sensitieve mensen is dit zeker een uitkomst!

De cursus bestaat uit verschillende en afwisselende onderdelen we doen (fysieke) oefeningen daar wekken we levensenergie (KI) mee op waardoor je in je innerlijke kracht kan komen. Je leert de vier natuurwetten waardoor de innerlijke kracht voor je te werkt, en de vier natuurwetten worden uitgebreid met elkaar geoefend waardoor je er steeds beter in wordt. Tijdens de cursusdelen leer je anders kijken naar anderen en naar jezelf… Shin-Do leert je hoe je voortaan kunt zien wie er ‘echte innerlijke kracht’ heeft en ook wie niet. Na het volgen van de complete Shin-Do cursus kun je op bevel deze kracht opwekken en toepassen. Wat kun je er mee doen Shin-Do levert innerlijke kracht. En deze innerlijke kracht is niet zomaar iets “vreemds” en ontastbaars…
Deze kracht is meteen toepasbaar in situaties als je:

 • Werkt met mensen
 • Soms conflicten tegenkomt
 • Overwicht nodig hebt
 • Echt jezelf wilt zijn
 • Wilt weten wat je (innerlijke) wensen zijn
 • Je soms laat intimideren
 • Meer wilt leren over mensen en hun reacties
 • Nu echt wilt weten waarom dingen soms wel lukken, en soms niet…
 • Nog prettiger met mensen wilt leren omgaan
 • Ook lichamelijk sterker wil worden. Want Shin-Do laat je ook fysiek sterker zijn dan ooit!
 • Het geheim van lichaamstaal wil leren kennen

De cursus bestaat uit 4 dagdelen en wordt afgesloten met een certificaat.