Lachyoga

LACHEN ZONDER REDEN

Lachen is gezond, dat weet iedereen, waarom eigenlijk? De kracht van het lachen is enorm! Lachen lucht op want het ontstresst en ontspant de spieren. Door het lachen komen verschillende hormonen vrij, deze hebben een natuurlijke pijnstillende werking en fungeren in het lichaam als een natuurlijk antidepressiva en zorgen voor een gevoel van geluk.

Lachen verbeterd de weerstand in ons lichaam in een korte tijd.
Lachyoga is een uitstekende cardiotraining en work-out. Één minuut hartelijk lachen staat gelijk aan 10 minuten joggen of roeien. Het verbeterd de doorbloeding, je emotionele intelligentie en sociale vaardigheden, het kan geblokkeerde emoties losmaken en het werkt tevens als verjongingskuur.

Lachyoga bestaat uit een combinatie van diepe ademhaling, rek- en strekoefeningen, lachyoga-oefeningen en spelletjes. Het is een grappig en licht oefenprogramma voor mensen van alle leeftijden!

Het leven is al zo serieus, doe mee en lach!

Voor uitgebreide informatie:

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen 300 tot 400 keer per dag lachen, volwassenen lachen gemiddeld 15 keer per dag. We hebben geleerd alleen te lachen wanneer het wenselijk en sociaal geaccepteerd is, hierdoor kan het zijn dat sommige mensen een drempel ervaren om aan lachyoga mee te doen en zomaar te lachen.

De vaardigheid om te lachen over dingen die voorheen stress en ergernis veroorzaakten gaan hand in hand met de vaardigheid sneller te kunnen vergeven. De basis voor ons eigen geluk is de mensen om ons heen ook gelukkig te maken. De innerlijke houding van lachyoga bevorderd vergeven en waarderen.